That can only mean one thing.And I don't know what that is...


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

back (in order to leave again) και πάει λέγοντας...

1. υποτίθεται ότι επέστρεψα. έτσι μου είπανε δηλαδή. και το είπανε και πολλοί και δε μπορώ να τους αμφισβητήσω όλους μαζί, αυτά τα κάνω από Οκτώβρη και μετά, καθότι η αντιδραστικότητα είναι κατεξοχήν χειμερινό σπορ. κι όχι μόνο λένε ότι γύρισα αλλά έχουν και απαιτήσεις να θυμάμαι τι είχε γίνει πριν φύγω. άρα, γύρισα. ε ναι, αφού έπρεπε να θυμάμαι μερικές..χεχε...ας πούμε λεπτομέρειες από πριν φύγω, σημαίνει ότι έφυγα. και καθόσον τις ξέχασα σημαίνει ότι γύρισα. λένε. δεν αντιλαμβάνομαι το συνειρμό αλλά είπαμε δε μπορώ να αμφισβητήσω τόσο κόσμο αυτή τη στιγμή.

2. κομμένοι οι καφέδες της επιστροφής. όλο και για κάποιο γάμο θα μιλάνε οι άλλοι κι όταν θα ρθει η σειρά μου να απαντήσω στο όποιο κρίσιμο γαμοερώτημα θα τους πω κάνοντας μπουρμπουλήθρες στο φραπέ "οι κουβέντες σας έγιναν, όχι ξαφνικά, μικροαστικές". και το μόνο σημείο της φράσης στο οποίο θα κολλήσουν όλοι είναι το "όχι ξαφνικά" (έλα τώρα, ποιόν δουλεύεις, αυτό είναι το σημείο που θέλεις να κολλήσουν, το τόνισες και κατάλληλα αφού...εμένα δουλεύω, είναι συνταγματικό μου δικαίωμα).

3. ο Σεπτέμβρης θα έχει καύσωνα. κι όχι μόνο γιατί το έδειξαν τα ημερομήνια αλλά κυρίως γιατί το απαιτώ για επαγγελματικούς λόγους. Κι ας σκάνε 10 εκατομμύρια έλληνες. Τα παιδιά κάτω απ’ το χώμα κατέληξαν να έχουν μεγαλύτερη σημασία απ’ τους από πάνω, οποία ειρωνεία..Αναπόφευκτα βέβαια φτάνουμε στη ρήση «αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας» αλλά ποιος γελιέται… μέχρι να πεθάνουμε αυτό το χώμα είναι μόνο δικό τους. Μετά θα το μοιραστούμε. Και θα ρθει κάποιος άλλος, όχι εγώ πάλι, να μας ξεβολέψει. Και θα’ ναι πάλι Σεπτέμβρης. Του 3214. Ίσως και να μην χρειάζεται να είναι Σεπτέμβρης γιατί τότε θα χει καύσωνα όλο το χρόνο. Και τα total stations θα μπούνε τα ίδια στις προθήκες. Και καμία στάχτη δε θα λερώνει το καντράν τους γιατί το κάπνισμα – πόσο μάλλον εν ώρα εργασίας - θα είναι πρωτόγονη συνήθεια.

4. αρχίζω διάβασμα των χρονίως αδιάβαστων βιβλίων που ευδοκιμούν στο συμπαθές έπιπλο. Τότε που δεν είχαμε κρίση την πάθαινα εγώ όποτε έμπαινα σε βιβλιοπωλείο και έκανα κατοχικές προμήθειες. Κάτι ήξερα.. μέσα στο μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο εντάσσεται και η ολοκληρωμένη ανάγνωση του Τέχνη και Ψυχανάλυση. Ας γελάσουμε τώρα οοοοόλοι μαζί, πρώτα θα καταργηθεί η γραφειοκρατία στο δημόσιο και μετά θα αποφασίσω να το διαβάσω ολόκληρο. Επίσης, στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και η δεύτερη ανάγνωση του Κουτσού, κάτι ήξερε η blood και το διάβασε ανακατεμένο εξ αρχής… ενώ εγώ που το πήρα με τη σειρά δεν κατάλαβα παναγία. Αλλά …ανάποδος άνθρωπος… μια φορά έπρεπε να κάνω κάτι ανάποδα και το έκανα κανονικά.

5. κομμένη η επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων. Χθες έπρεπε να μου ρθει ένα μήνυμα για να πάμε σινεμά σήμερα. Αντ’ αυτού, ήρθε ένα μήνυμα γραμμένο μια μεγάλη Τρίτη του 2007 που έγραφε «Πάμε για τσίπουρα, για καφέδες, για μπύρες, για νερά, για ότι θες. Δε με νοιάζουν οι υπόλοιποι άνθρωποι. Της κασσιανής δεν είναι σήμερα; Λαμόγιο κι αυτή. Πάμε, κερνάς». Και δεν είναι που αργοπορούν οι δουλειές ή που η ασυνεννοησία πάει σύννεφο με τέτοιο χωροχρονικό μπλοκάρισμα . Είναι που όλο και λιγοστεύουν εκείνοι που μου γράφουν με τέτοιο τρόπο.

6. όταν ξαναφύγω και ξαναπάω πάλι εκεί, δε θα γυρίσω. Μεγάλη κουβέντα. Τα γραπτά λέει μένουν. Το ξέρω. Τα γραπτά και τα παιδιά κάτω απ’ το χώμα. Όλα τα υπόλοιπα μετακινούνται. Και δε φτάνουν ποτέ εκεί που θέλουν. Γκοντάμιτ. (ποιος;;;).

Είπε και μετά μάζεψε πάλι το ταλαιπωρημένο βιός της και ξαναματαμετακόμισε. Γκοντάμιτ ρε.

8 σχόλια:

ο αποτέτοιος είπε...

καλά γιατί δεν μας λέγατε τόσο καιρό ότι θέλετε να σας ζητάμε να μας κερνάτε;

:-P

Ανώνυμος είπε...

ε...τα λένε αυτά; με πρόλαβε ένα παραδοσιακό της τάβλας που πάει κάπως έτσι "εμείς εδώ δεν ήρθαμε, κέρνα μας, κέρνα μας, να φάμε και να πιούμε κτλ κτλ"

Spy είπε...

Να παίρνετε 3 Xanax του 1mg ημερησίως και να κοιμάστε ανάσκελα. Αν δεν πιάσει αυτό, ξεκινήστε τα αμμόλουτρα. Δεν είναι λύση αλλά θα συνηθίσετε το χώμα...

Ανώνυμος είπε...

λέτε; διακρίνω μεγάλη σιγουριά οπότε το δέχομαι σαν δείγμα ότι περάσατε κι εσείς πολλές ώρες συνομιλώντας με το χώμα αλλά τώρα είστε καλά (τύπου..). μακάρι,μακάρι!

ο αποτέτοιος είπε...

σάτουρντεη νάιτ φίβερ. πάμε να ανεβούμε σε μια ταράτσα να πιούμε σπιτικά κοκτέηλ και να γελάμε στα μούτρα των κίτρινων φώτων. κερνάει η ταράτσα.

χα!

(εντάξει δεν είναι σαν το δικό σας μήνυμα αλλά προσπάθησα)

Ανώνυμος είπε...

κάλλιστο ειναι κ εχει προοπτικές να γίνει κ καλυτερότερο. αλλά, φακ, εγώ μόλις γύρισα από θανασοσύναξη (γιου νόου.. θανασάκης) στη λάρισα κι έχω πιεί και κάτι τσίπουρα κι ειμαι αστα να πανε.


μπλοντ, θα στα πω κι εσένα, πολύ καλύτερο λαιβ από μεταξοχώρι και θεσσαλονικη, κλάσης ανωτερο λεμε, φακ, καταντησα γκρουπι στα 27..

BloodByTheJukebox είπε...

Επειδή είμαι σε φάση τόσο περίεργη που θα μου πάρει περί τους δύο μήνες για να διαβάσω ένα μήνυμα που βλέπω περί τους δύο μήνες σε ένα μπλογκ. Δεν ξέρω τώρα που είναι Οκτώβρης πατημένος για τα καλά αν άρχισες τις ομαδικές αμφισβητήσεις, εγώ ξέρω πως ακόμα δεν έχω κάνει όσα σχεδίαζα να κάνω στις 25 Αυγούστου για εφέτο το φθινόπωρο. Μόνο κατοχικές προμήθειες από βιβλιοπωλεία έχω κάνει. Κάτι ξέρω και διαβάζω το Κουτσό μπερδεμένο με τη μία, κοπελιά, με ξέρω τι ζώο όρθιο είμαι. Δεν μου δίνω σεκοντ τσανς, γκαντ ντεμ. ;)

Ανώνυμος είπε...

κι γω είμαι σε τέτοια ελλειψη τεχνολογίας που το είδα σήμερα το μήνυμα. τα είπαμε από κοντά μπλοντ. αυτό το παρτυ δε θα γίνει ποτέ λέμεεεεε