That can only mean one thing.And I don't know what that is...


Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Λούμπεν συνταγή Νο 1

Για μοχίτο του χωριού, το λεγόμενο και αγροτικό - σε αντιδιαστολή με το αστικό μοχίτο που αναπαράγει την καπιταλιστική και καταναλωτική κοινωνία του μεταμοντερνισμού - θα χρειαστείτε:

  • αβάνα από την πόλη, την όποια πόλη... (εδώ και σε αυτό το κομβικό σημείο γίνεται η μετατροπή ενός αστικού προϊόντος σε αγροτικό, κάτι το εντελώς αντίστροφο από την καθιερωμένη φόρμα της καπιταλιστικής κοινωνίας)
  • δυόσμο κλεμμένο με διακριτικά πηδηματάκια από το μποστάνι του γείτονα (μπορούμε να πούμε και ότι το δανειστήκαμε, στα πλαίσια μιας κοινωνίας κοινοκτημοσύνης.)
  • λάιμ απ΄το διπλανό χωριό γιατί τα δύο μανάβικα του χωριού στο οποίο διαμένετε δεν είχανε
  • ροδάκινα κερασμένα απ΄το μανάβη (δεν τα ρίχνουμε στο μοχίτο εννοείται...τα τρώμε ως συνοδεία και ως αντίβαρο στα αστικά ξηροκάρπια που σερβίρονται στα απανταχού βαρς των πόλεων!)
  • μαύρη ζάχαρη που ως εκ θαύματος το μπακάλικο του χωριού διαθέτει! (φυσικά βιολογική, φυσικά από βασανισμένους αγρότες αναπτυσσόμενων χωρών.)
  • πάγο
  • μια πετσέτα καθαρή για να ρίξετε μέσα τον πάγο
  • μια βαριοπούλα -κατά προτίμηση αυτή που χρησιμοποιείτε στη δουλειά σας για να σας υπενθυμίζει τους συνδικαλιστικούς αγώνες που έχετε να δώσετε στους μαλάκες του ΥΠΠΟ από Δευτέρα..-, με την οποία θα αρχίσετε να βαράτε μέχρι θανάτου τον πάγο μέσα στην πετσέτα
  • μια λεκάνη - για τα ρούχα, για τα χόρτα δεν έχει σημασία... - στην οποία θα ρίξετε το μείγμα
  • την κάτω πλευρά ενός ανοιχτηρίου με την οποία θα αρχίσετε να ζυμώνετε το μείγμα
Τώρα, αν κάτι ξεχάσαμε, τα παράπονα σας στο δήμαρχο! Απαραίτητη προϋπόθεση, να πάτε μετά από 5 ώρες για δουλειά, σε 38 υπό σκιάν. Τότε θ' αρχίσει να στρώνει η μοχιτοκατάσταση εντός σας.
Αdiosssssssssssssssssssssss!!!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μήπως και θυμηθεί η χάος την αστείρευτη βλακεία μου και σκάσει χαμογελάκι..
(έλα εσύ και την ξαναματακάνω τη συνταγή)

ο αποτέτοιος είπε...

και μετά αφού το ζυμώσουμε τι κάνουμε; το βάζουμε στο φούρνο στους 180; εεε.. συγνώμη εννοούσα στον καλά πυρωμένο ξυλόφουρνο;

Kleine wolke είπε...

Όλα ωραία και καλά,αλλά μια συνταγούλα για αγροτικό αντικαπιταλιστικό αντι-ούρμπαν χανγκόβερ διαθέτουμε;
πρόταση για επόμενο ποστ :)

καλημέρα!

chaos-monde είπε...

Γειά σου ρε αδέρφι με την προλεταριακή συνείδηση!Το'σκασα το χαμογελάκι ντοντ γουορυ!Και φαντάσου τί έχει να γίνει όταν ανέβω κι εγώ.Να δω πού θα βρούμε στα βουνά έψα κόλα λεμόνι για κούμπα λίμπρε ,γιατί την άλλη ούτε που να τη βάλουμε στο στόμα μας!

Ανώνυμος είπε...

αποτέτοιε, το πιάσατε το νόημα, keep walking..

κλάιν (τέρμα σαλονικιώτικο:) )ευχαριστώ για την ιδέα, το επεξεργάζομαι ήδη. αν και θεωρώ ότι όταν την επομένη προλαβαίνεις να κάνεις τρία μισά τσιγάρα απ' την πολλή δουλειά το χανγκόβερ γίνεται μόνιμη κατάσταση του οργανισμού..

αδέρφι, τι με θυμίζεις..έχω έναν γνωστό μπάρμαν-όχι αυτόν ρε, έναν άλλον- που την κούμπα λίμπρε τη λέει νικόλα για να το θυμόμαστε όλοι. άμα ψάξουμε στα όρη για κανένα νικόλα, μάλλον κανένα βοσκό θα μας στείλουν...καλά για έψα δεν το συζητώ..Επιστρέφουμε λοιπόν στο παλιό σχέδιο "αποστακτήριο στη ζαγορά" και το επεκτείνουμε με εμφυαλωτήριο, οκ;

Spy'ce Daughter είπε...

Εγώ κάνει να πιω τέτοιο πράγμα ή θα με τρέχουνε με τα ασθενοφόρα καλοκαιριάτικα;

Ανώνυμος είπε...

Τον πατέρα θα τρέχουνε με ασθενοφόρα αφού το πιείτε κι αρχίσετε τα προλεταριακά...

(αποτέτοιε, κι εγώ πρώτη φορά μιλάω σε βρέφος στον πληθυντικό, πως το εξηγεί η επιστήμη;)

ο αποτέτοιος είπε...

(η επιστήμη απλά το προσπερνάει. με 40+ βαθμούς δεν είναι ώρα για εξηγήσεις)

Ανώνυμος είπε...

πήγε 40;;;;;;;;
τότε η επιστήμη πρέπε να εξηγήσει το γιατί εγώ είμαι εδώ κι όχι στη Δονούσα...
συγχήστηκα!

Spy είπε...

Ο στοιχειώδης διαδικτυακός πολιτισμός απαιτεί να μιλάμε στον πληθυντικό ακόμα και σε βρέφη, γέροντες και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.