That can only mean one thing.And I don't know what that is...


Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Πολλλλυ κρίμα

όχι ότι έχω κάτι να πω
όχι ότι έχω καμιά νεραϊδοσκονισμένη έμπνευση
όχι ότι είστε υποχρεωμένοι να διαβάζετε την χαζομάρα που ξεχειλίζει από τον εγκέφαλό μου και μετουσιώνεται σε λέξεις

Αυτό θα είναι ένα διαφορετικό κείμενο από αυτά που σας έχω συνηθίσει. Ζητώ προκαταβολικά τη συγκατάβαση όσων...(πως να σας χαρακτηρίσω τώρα?) ...τολμηρών, ας πω τολμηρών, το διαβάσουν.

Ένα από τα καλά του γραπτού λόγου είναι το δικαίωμα της επιλογής.
Για ποια επιλογή μιλάω;
Για την επιλογή του υποψήφιου αναγνώστη να σπαταλήσει ή όχι χρόνο και φαιά ουσία στο εκάστοτε ανάγνωσμα.
Είναι μια μορφή ελευθερίας κι αυτό να ξέρεις ότι δεν δεσμεύεις κανένα αλλά ούτε κινδυνεύεις και να σε διακόψει ο άλλος άκομψα γιατί έχει βαρεθεί τις αηδίες σου..όπως θα μπορούσε να συμβεί στον προφορικό λόγο.

Ανούσιο όμως το θέμα..προχωρώ

Επηρεασμένη φανερά από το blog του πρόσφατου επισκέπτη μας κυρίου κυρίου αποτέτοιου έχω να κάνω μια δήλωση ή καλύτερα να αναδημοσιεύσω την δήλωση κάποιου άλλου σοφού (αν και δεν γνωρίζω ακριβώς ποιος είναι και όποιος γνωρίζει παρακαλείται να με διαφωτίσει)
"Η βλακεία είναι ανίκητη"
Μεγάλη κουβέντα..και απίστευτα βαθυστόχαστη καθώς και σοφή.
Η βλακεία είναι όπλο ισχυρό για αυτούς που την κατέχουν..
αλλά γίνεται ακόμα ισχυρότερο στα χέρια έξυπνων ανθρώπων.

Ουσιώδες το θέμα αλλά συνεχίζω να προχωρώ

και καταπιάνομαι με την τρέλα (που εγώ θα ήθελα να την γράφω τρέλλα όπως μου την είχαν μάθει στο δημοτικό αλλά ο ορθογραφικός έλεγχος του υπολογιστή μου λέει ότι πρέπει να την γράψω με ένα λάμδα..αλλάζουν οι καιροί..) θεωρούσα ότι είχα κάνει τουλάχιστον διδακτορική διατριβή επί του θέματος αλλά αναθεωρώ όπως έκανα και με πολλά άλλα τελευταία. Η τρέλλα (έτσι με 2 λάμδα κι ας την υπογραμμίζει!) έχει πολλά πρόσωπα και είναι πολλά πράγματα. Η τρέλλα είναι δημιουργική είναι καταστροφική είναι αστεία είναι τρομαχτική είναι πολλά και τις αρέσει πολλές φορές να ντύνεται με περικοκλάδες και να σουλατσάρει στους δρόμους ψάχνοντας πεινασμένα για το επόμενο θύμα της.

Τρελό απλά το θέμα αλλά..συνεχίζω να προχωρώ.. ή μήπως να σταματήσω εδώ..μήπως καταχράστηκα την προαναφερθείσα ελευθερία?
Γιατί καλή η ελευθερία αλλά όταν δεν την διαχειρίζεται κανείς σωστά
τείνει να γίνει ασυδοσία.
Οπότε σταματώ.

5 σχόλια:

chaos-monde είπε...

Εκφράσου ελεύθερα σκονισμένη.Ποιός θα σου στερήσει αυτό το δικαίωμα;Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά.Θύματα είτε της δικής μας βλακείας,είτε των άλλων.Αλλά να'ταν η βλακεία το μόνο πρόβλημα σ'αυτήν την παλιοζωή κάπως θα παλευόταν η κατάσταση.Επιδημία βαρεμαροκατάθλιψης έχει πέσει.Το μυαλό μου βράζει και τείνει να εξαûλωθεί.Άντε σταματάω.Θα επανέλθω αργότερα.Βλαμμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε!!!

chaos-monde είπε...

αντε πάλι τα ίδια.Γράψε ο,τι θέλεις σκονισμένη,ξέσπασε σ'αυτό εδώ το μπλογκ.Κανείς δε θα σ'ακούσει.Εμείς κι εμείς είμαστε.Αυτά τα περι τρέλας τώρα με αναστάτωσαν,αλλα δε θ'αρχίσω τα δικά μου.Θα κρατήσω χαρακτήρα.Το άλλο πουλάκι μας εγκατέλειψε εντελώς σήμερα...

neraidoskonismenh..darling είπε...

κανεις δεν θα με ακουσει ειμαι σιγουρη... το πολυ πολυ να με διαβάσει αλλα για αυτό ευθύνη εγω δεν φερω ;)
μας εγκατέλειψε ναι..
καλέ γιατι δεν μπαινει να τριτώσει το "κακό"?
να μην καρτησεις χαρακτηρα..βλέπεις κανεναν αλλο εδω γύρω να κραταει?

BloodByTheJukebox είπε...

Η συζήτηση είναι για την τρέλλα ή για τη βλακεία; Ή για την εγκατάλειψη;
Η βλακεία είναι ανίκητη στα σίγουρα! Έκτός από εκείνες τις φορές που χάνει, αλλά είναι πολύ ηλίθια για να το καταλάβει και σου έχει βγάλει τη ψυχή στην πορεία. Τέλεια!
Η συζήτηση για την τρέλλα δε μας βγάζει ποτέ πουθενά... πάντα καταλήγουμε στο ποιος την έχει μεγαλύτερη... εξάλλου μια τέτοια συζήτηση έρχεται εξ αρχής σε αντίθεση με τον ορισμό της τρέλλας.
Νεξτ...η εγκαταλειψη...ξέρετε που να με βρείτε... είμαι το μόνο σταθερό σημείο, τοποθετημένο κάπου μέσα στο δωματιο μου, η εγκαταλειψη προϋποθέτει κίνηση , κάτι ασύμβατο με την υπαρξη μου.
Και τωρα αν μου επιτρεπετε, βλεπω τον Νικο το σπηλια και τους κακούς σπόρους σε δωδ (DVD...)...

ο αποτέτοιος είπε...

εεε.. μιας και με τιμήσατε με την αναφορά σας, θα μου επιτρέψετε να πω κάτι σχετικό με τη βλακεία (ωσάν ταπεινός ειδήμων)

ναι, η βλακεία είναι ανίκητη. και το κυριότερο είναι ότι δεν νικιέται ούτε από τον ίδιο μας τον εαυτό. στέκει εκεί, μπάστακας και χαμογελάει χαιρέκακα (ενίοτε ξεσπάει και σε ακράτητα γέλια).

τώρα για την τρέλλα (είδατε και εγώ με δυο λ), τι να πω. τα είπατε εσείς.