That can only mean one thing.And I don't know what that is...


Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Νύστας εγκώμιον...

Νυστάζω αφόρητα.

Υπερβολή. Μια χαρά νυστάζω και το αντέχω, χρόνια τώρα. Νυστάζω και χωρίς να νυστάζω, έτσι που το χασμουρητό μου σημαίνει ότι και ο λόξυγγας σε ένα φυσιολογικό άνθρωπο... απολύτως τίποτε, ή έτσι νομίζω... Αν βγάλεις δε τον παράγοντα του ενοχλητικού και θεωρήσεις ότι κάποιος μπορεί να έχει λόξυγγα όλη μέρα, κάθε μέρα και να μην τον ενοχλεί, τότε μπορείς να πεις ότι ο άνθρωπος αυτός είναι το αντιστοιχό μου στην κατηγορία λόξυγγας.

Άσκοπος παραλληλισμός.

Λοιπόν, θεωρώ ότι η νύστα είναι ωραίο πράγμα. Γι' αυτόν που την κατέχει. Κι ειδικά αν την κατέχεις ΚΑΑΑΑΛΛΛΛΑΑΑΑΑ, αν μπορείς να την αντέξεις, αν ξέρεις ότι ο ύπνος δεν μπορεί να την επηρεάσει και αν γι'αυτό το λόγο δεν ανυπομονείς να την εξαλείψεις μόλις σε βρίσκει, αν δε νιώθεις ενοχές γι'αυτήν, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτή που σε εμποδίζει. Μπορείς να απολαύσεις αυτά που σου προσφέρει σε αντάλλαγμα για την ορθολογική "διαύγεια πνεύματος", μπορεί το μυαλό σου να είναι αχαλίνωτο με τη δικαιολογία της προ-ονειρικής φάσης της οποίας είναι μόνιμος κάτοικος, η φαντασία οργιάζει, τα συναισθήματα διογκώνονται, όλα φαίνονται ομιχλώδη μέσα απο τα υγρά απ΄το χασμουρητό μάτια, επιτρέποντας θαυμαστά πράγματα να συμβούν, όσο εσύ δε βλέπεις καθαρά. Παραδείγματος χάρη, μέρες εξαφανίζονται για εκεί που πανε όλα τα χαμένα πράγματα, όλες οι ενδείξεις για όλα τα γεγονότα που συνέβησαν ή θα συμβούν μπορούν τόσο εύκολα να αγνοηθούν απο το πρώτο πλάνο, αφηνοντάς σου μόνο μια απαραίτητη αίσθηση που θα χρειαζόσουν χρόνια ωριμότητας για να αποκτήσεις, την αίσθηση του: "Ξέρω, αλλά αφήστε με τώρα, νυστάζω."

Ανευθυνότητα. Ποιος είπε ότι τα ωραία πράγματα είναι μόνο καλά;

Προσωπικά ή, για την ακρίβεια, εγωιστικά, η νύστα δε μου στέρησε ποτέ τίποτα. Η νύστα, εξάλλου, είναι σύμπτωμα και όχι αιτία. Κι αν όλες οι αιτίες κάποτε εξαλειφθούν, παρακαλώ, αφήστε μου το σύμπτωμα.

Το εγκώμιο, που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε επιστημονική πραγματεία, κλείνει με μερικά "νανουρίσματα"/ύμνους στην νύστα... (χωρίς ουδεμία σταγόνα ειρωνίας) μπορεί και να μην είναι, ιδέα δεν έχω απο αυτά, αλλά αρέσουν στη δικιά μου νύστα και όχι μόνο, οπότε τα λόγια είναι περιττά...




2 σχόλια:

neraidoskonismenh..darling είπε...

den milaei den milaei...alla otan ton anoigei petaei ataka h atimh

etsi leme sth parea gia mia filh

to metaferw diadiktyaka
den grafei den grafei..alla otan dehsei grapsei mas kataplhsei

den thn eixa pote etsi sto mualo mou thn nysta..eixa ypotimhsei to megaleio ths poy toso kala ekanes kai periegrapses

geia sou re blood me ta wraia sou

perimenw ki alla egkwmia ki alla grapta..na mas dwseis th dikia sou optikh kai prooptikh na anoikseis ligaki akoma ta matia mas

se filw ki as egine xtes o dhmios moy!!!

BloodByTheJukebox είπε...

Όλα είναι θέμα θεωρίας, και όταν καταφέρνεις να κάνεις το κουσούρι σου θεωρία... είναι μια χαρα... Μ'αρεσει νανυστάζω όπως μ'αρέσει να κοιμάμαι επίσης... απλά ταθεωρώ δύο ξεχωριστά γεγονότα... γιατί νυσταζω συνεχεια αλλα δεν κοιμαμαι συνεχεια.
Οποτε μη με παρεξηγατε για τα περιστασιακα χασμουρητά μου... ειμαι απο φυσικού μου νυσταλεα...αλλα όχι κοιμισμενη!
χεχε...

Χθες? τι μερα ήταν είπαμε?
Μη στεναχωριέσαι μικρο μου θύμα, θα υπαρξει ρεβάνς, όπως επίσης there will be blood!